Informare

Tinerii contabili contează pentru Europa

Ne bucurăm că inițiativele CECCAR pentru dezvoltarea și promovarea tinerilor profesioniști contabili prin proiectele pe care le derulează Clubul Tinerilor Experți Contabili din România sunt aliniate la politica europeană în domeniul profesiei contabile. Astfel, în urma promovării chestionarului intitulat Care sunt așteptările tinerilor profesioniști contabili din partea organizațiilor profesionale?, vă informăm cu mândrie că țara noastră s-a situat pe locul 2 ca număr de respondenți, contribuind indiscutabil la conturarea unor opinii realiste.

(Federația Experților Contabili Europeni) a dat startul dezbaterii în rândul tinerilor contabili cu privire la rolul organizațiilor profesionale. Prin intermediul unui chestionar online, stagiarii sau cei care au obținut calificarea în ultimii 5 ani și-au putut face cunoscute părerile. Feedback-ul obținut a însumat răspunsurile e 738 de tineri din 30 de țări și a fost folosit pentru a începe discuțiile pe această temă la Adunarea Membrilor FEE din luna decembrie 2013.

Vă rugăm să aveți în vedere că FEE precizează faptul că acest chestionar s-a desfășurat neoficial, fără a exista o bază științifică pentru informațiile strânse sau pentru concluziile trase.Tinerii contabili contează pentru Europa

Ne bucurăm că inițiativele CECCAR pentru dezvoltarea și promovarea tinerilor profesioniști contabili prin proiectele pe care le derulează Clubul Tinerilor Experți Contabili din România sunt aliniate la politica europeană în domeniul profesiei contabile. Astfel, ne face plăcere să vă invităm să vă faceți cunoscute opiniile prin intermediul chestionarului intitulat Care sunt așteptările tinerilor profesioniști contabili din partea organizațiilor profesionale?

(Federația Experților Contabili Europeni) a dat startul dezbaterii în rândul tinerilor contabili cu privire la rolul organizațiilor profesionale. Prin intermediul unui chestionar online de 5 minute, stagiarii sau cei care au obținut calificarea în ultimii 5 ani își pot face cunoscute opiniile. Feedback-ul obținut va fi folosit pentru a începe discuțiile pe această temă la următoarea Adunare a Membrilor FEE, ce va avea loc pe 18 decembrie 2013.

Chestionarul este disponibil aici (https://www.surveymonkey.com/s/DC5Y9WX)Activităţile subordonate profesiei contabile pot fi desfăşurate de către persoanele care au dobândit titlul de expert contabil sau contabil autorizat, fie individual, fie prin constituirea unor societăţi comerciale, potrivit legii.

În situaţia în care optaţi pentru constituirea unei societăţi de profil echipa CECCAR vă stă la dispoziţie cu toate informaţiile necesare direct de la Sediul Corpului, prin intermediul filialelor teritoriale sau direct pe e-mailul Clubului.

În completarea documentaţiei pe care aţi regăsit-o la Faza de infiinţare vă facem cunoscute câteva aspecte privind înfiinţarea unei societăţi de profil, membră CECCAR:

  1. Pentru depunerea actului constitutiv la Registrul Comerţului este necesară mai obţinerea avizului emis de la filiala de domiciliu astfel încât să nu fie necesare modificări ulterioare, ca urmare a nerespectării condiţiilor prevăzute de reglementările CECCAR.
  2. Activităţile care pot fi desfăşurate de experţii contabili şi contabilii autorizaţi,  potrivit O.G. nr. 65/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare [click aici pentru detalii].
  3. Taxele de înscriere, în Tabloul Corpului, pot fi achitate prin OP în contul CECCAR corespunzător fiecărei filiale sau în numerar la casierie. În acest sens, puteţi accesa site-ul corespunzător filialei CECCAR de domiciliu [click aici pentru detalii]
  4. Formularele necesare depunerii documentaţiei la Registrul Comerţului, pot fi descărcate, în formă actualizată, de pe site-ului www.onrc.ro, rubrica Formulare – Înregistrare persoane juridice
  5. Tarifele practicate de Registrul Comerţului, pot fi consultate în M. Of 667/2012 unde a fost publicata HG 902/2012 privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si oficiile registrului comertului de pe lânga tribunale. 

Comments are closed.